Opnieuw club van Jean-François Gillet verwikkeld in omkoopschandaal
Catania is de club van Jean-François Gillet Foto: Photonews
De politie van Catania heeft zeven mensen opgepakt die ervan verdacht worden wedstrijden van de Italiaanse tweedeklasser Catania te hebben omgekocht. Dat meldt het Italiaanse persagentschap ANSA dinsdag.

Onder hen ook bestuursleden van de club. Het gaat over voorzitter Antonio Pulvirenti, gedelegeerd bestuurder Pablo Cosentino en algemeen directeur Daniele Delli Carri. De Siciliaanse club wordt ervan verdacht wedstrijden te hebben omgekocht om zich zo van het behoud in de Italiaanse Serie B te kunnen verzekeren.

Calcio Catania, de club van Rode Duivel Jean-François Gillet, degradeerde in 2014 uit de Serie A en werd afgelopen seizoen vijftiende in de Serie B. Gillet staat er sinds eind januari van dit jaar op de loonlijst, maar wordt in verband gebracht met andere clubs. Het is niet de eerste keer dat Gillet geconfronteerd wordt met een omkoopschandaal: de Rode Duivel kreeg in 2013 een schorsing voor 43 maanden voor vermeende omkoping in het seizoen 2008-2009 bij Bari. Begin 2014 werd zijn schorsing teruggebracht naar 13 maanden.