Eddy Wally opgenomen in ziekenhuis
Eddy Wally op de Gentse Feesten in 2013. Foto: BELGA

Eddy Wally ligt in het ziekenhuis. Het rusthuis Bloemenbos in Zelzate liet de charmezanger voor alle zekerheid opnemen omdat hij koorts heeft. ‘We willen geen risico nemen’, klinkt het.

De hoofdverpleegkundige van Home Bloemenbos in Zelzate bevestigt dat Wally met verhoogde lichaamstemperatuur naar het ziekenhuis gevoerd is. ‘Meneer Wally is sinds zijn hersenbloeding op de Gentse Feesten enkele jaren geleden verzwakt én hij is een oudere persoon, dus we nemen geen enkel risico’, klinkt het.

‘Donderdag had hij al koorts en die was vrijdagochtend nog niet gezakt. Uit voorzichtigheid en ook omdat het weekend voor de deur staat, hebben we in samenspraak met de huisarts besloten meneer Wally in het ziekenhuis te laten opnemen. Maar we willen zijn toestand zeker niet dramatiseren. Zoals gezegd willen we gewoon geen risico nemen, zoals we dat ook bij andere patiënten niet doen.’

Hersenbloeding

Eddy Wally kreeg begin maart 2011 een hersenbloeding. Hij werd met spoed in het ziekenhuis opgenomen. Wally herstelde nooit helemaal. Hij is sindsdien deels verlamd en treedt hij niet meer op. Wally verhuisde in juli van dat jaar naar het rusthuis Bloemenbos in Zelzate.