Danone investeert 13,5 miljoen euro in fabriek in Rotselaar
Foto: Foto Guy Meurs

Danone heeft 13,5 miljoen euro geïnvesteerd in haar vestiging in Rotselaar, in twee nieuwe productielijnen voor roeryoghurt die recent konden worden opgestart. Dat heeft Kris Geeraert, directeur Danone Dairy Benelux, in aanwezigheid van Vlaams minister-president Geert Bourgeois bekendgemaakt. Ondanks het feit dat dit de productie hier met meer dan 40 procent verhoogt, heeft deze investering op korte termijn geen impact op de tewerkstelling.

Danone stelt in Rotselaar zo’n 370 personen te werk. Tot nog toe werd hier via tien productielijnen enkel drinkyoghurt in flesjes geproduceerd. Het betreft vooral Actimel - een product dat wereldwijd verkocht wordt en in de vestiging in Rotselaar ontwikkeld werd - maar daarnaast ook Danonino en Danacol. Dagelijks gaan hier 5 miljoen drinkyoghurtflesjes de deur uit, die voor 95 procent worden uitgevoerd naar 9 Europese landen. Danone heeft in Rotselaar overigens ook haar grootste Europese distributieplatform voor zuivelproducten ondergebracht.

Tewerkstelling

‘De laatste 12 jaar investeerden we in Rotselaar al meer dan 105 miljoen euro. Bijkomend hebben we nu nog 13,5 miljoen euro geïnvesteerd in twee productielijnen die gebruikt worden voor de productie van yoghurt in potjes van de merken Activia en Vitalinea. Beide lijnen hebben een capaciteit van 5,4 ton per uur en kunnen worden gebruikt voor een brede waaier aan bereidingen. Deze investering betekent niet alleen een diversificatie van de productie met potentie voor verdere groei, maar ook de bevestiging dat we in Rotselaar zijn om te blijven en ook willen uitbreiden naar de toekomst’, aldus Geeraert.

In zijn toespraak verwees hij ook even naar de herstructurering in 2013 waarbij uiteindelijk 48 banen werden geschrapt. ‘Soms is het nodig om eerst een stap achteruit te doen om er vervolgens een vooruit te kunnen zetten’, aldus Geeraert. Omdat er volgens hem al ten tijde van deze herstructurering rekening werd gehouden met de investering is er op korte termijn geen signficante verhoging van de tewerkstelling te verwachten. ‘We verwachten naar de toekomst toe echter een verdere productiestijging wat de tewerkstelling op termijn wel zal ten goede komen’, aldus Geeraert.