BLOG. Cocktails drinken à la Frank Sinatra

De nieuwste hotspot in São Paulo is Frank Bar. De cocktailbar bevindt zich in het meest traditionele vijfsterrenhotel van de stad en achter de bar staat Brazilië’s beste bartender.

Met Maksoud Plaza Hotel en Spencer Amereno Jr. heeft entrepreneur Facundo Guerra twee grote troeven in huis om van Frank Bar de meest coole plek van de metropool te maken.

Maksoud Plaza is een legendarisch hotel: Frank Sinatra gaf er in de jaren 80 een concert, het enige dat hij ooit gaf in São Paulo. Het optreden maakte van het hotel een mythische plek. Bartender Spencer Jr. won al enkele keren de prijs van beste barman van Brazilië. Zijn werk wordt gekenmerkt door innovatie, verfijning en moderniteit. Net was Guerra zocht voor Frank Bar.

‘Ons opzet is simpel’, zegt Spencer Jr. ‘We willen de beste cocktailbar van São Paulo zijn. Frank Bar moest een traditionele, gesofisticeerde bar worden die tegelijk hedendaags is, met originele cocktails en goede muziek.'

'De bar is een hommage aan één van de belangrijkste mensen in de geschiedenis van Maksoud Plaza, Frank Sinatra. De Amerikaanse crooner gaf in augustus 1981 een optreden in Maksoud Plaza en het is één van de meest markante momenten in de geschiedenis van het hotel. We proberen op een stijlvolle manier dat markante moment uit het verleden naar een meer hedendaags concept te vertalen.’

Op de cocktailkaart staan 33 drinks en ze is opgedeeld in drie stijlen. De ‘Classics’ zijn Spencer’s moderne interpretaties van gekende cocktails. De ‘Icons Evolution’ zijn iconen zoals een Manhattan en Martini. De ‘House’ zijn speciale creaties van Spencer Jr, waarvoor hij zo veel mogelijk zelfgemaakte, lokale en artisanale ingrediënten gebruikt, niet enkel geïmporteerde.

Spencer: ‘Mijn lievelingsdrankje is de Negroni. Het is een simpele cocktail die maar drie ingrediënten bevat, in drie gelijke delen. Eenvoudig maar het drankje heeft een verrassende, complexe finale, die zoet, bitter, zuur en bloemig tegelijk smaakt. Een typisch Braziliaanse cocktail is de Rabo de Galo, gemaakt van cachaça en rode vermout. Mijn versie is gesofisticeerder en bevat cachaça van het merk Weber Haus Extra Premium 6, vermout van Carpano Antica Formula en Zulu Bitters, een aromaat dat naar chocolade en cacao smaakt.’

Voor wie toch bij de Braziliaanse nationale cocktail wil blijven, heeft Spencer een simpel Caipririnharecept. Spencer: ‘Mix drie limoenen, twee barlepels suiker suikerriet, 60 ml cachaça - ik gebruik Minha Deusa, een cachaça uit Minas Gerais - gemalen ijs, enkele blokjes ijs en een stengel suikerriet. Lekker en eenvoudig.’

Kim De Craene-Bombonati werd verliefd op een Braziliaan, trouwde met hem en schippert daardoor tussen Antwerpen en het goed 9.700 kilometer verder gelegen Braziliaanse São Paulo. Voor De Standaard Life & Style houdt ze ons wekelijks op de hoogte van haar avonturen in Brazilië.