Vrouw stopt procedure over vermeend kind van Hans Van Themsche
Foto: Belga

Ruth A. heeft geen kind van tweevoudig moordenaar Hans Van Themsche. De procedure over de erkenning wordt ingetrokken, zegt advocaat Walter Damen. Hans Van Themsche laat zijn tegenvordering, voor tergend en roekeloos geding, echter niet vallen.

‘Het kind bestaat niet en kan dus ook niet erkend worden’, zegt meester Walter Damen, de advocaat van Ruth A. De vroegere klasgenote van Hans Van Themsche verklaarde eerder dat ze bevallen was van zijn zoontje, maar dat bleek dus een verzinsel.

Ruth A. beseft volgens hem dat ze met haar verhaal zichzelf en ook Van Themsche in een slecht daglicht heeft geplaatst en wil zich daarvoor verontschuldigen. ‘Ze gaat nu een persoonlijke bezinningsperiode inlassen en zal zich laten begeleiden’, zegt Damen.

De advocaat wil geen verdere commentaar geven over het dossier en vraagt ook dat Ruth A. en haar familie met rust worden gelaten.

Meester Wendy Michiels, de advocate van Hans Van Themsche, liet echter weten dat haar cliënt zijn tegenvordering voor roekeloos en tergend geding niet laat vallen. Mocht Ruth A. daarvoor veroordeeld worden, riskeert ze een ernstige schadevergoeding te moeten betalen.