Canadezen halen Inno binnen
Foto: BELGA

Het Canadese Hudson’s Bay wordt de nieuwe eigenaar van warenhuisketen Inno. Hudson’s Bay koopt de Duitse warenhuisketen Kaufhof, dat de Inno-winkels in ons land uitbaat, voor 2,8 miljard euro. De werknemers stappen mee over.

Hudson's Bay, het oudste bedrijf in Canada, neemt alle Duitse Kaufhof-winkels over en de zestien Inno-vestigingen in België. Het is de eerste keer dat Hudson's Bay investeert in Europa, maar in de Verenigde Staten en Canada bezit het bedrijf meer dan 300 warenhuizen, waaronder Saks Fifth Avenue. 

De Duitse groep Metro, ook bekend van Media Markt en Makro, was al een tijd op zoek naar een overnemer voor Kaufhof. Eerder zou ook de Oostenrijkse vastgoedinvesteerder Rene Benko interesse getoond hebben, maar uiteindelijk trokken de Canadezen aan het langste eind.

Alle 21.500 werknemers van Galleria Kaufhof, zoals de volledige naam van het bedrijf luidt, worden door Hudson's Bay meer overgenomen. Aan het hoofd van Galleria Kaufhof staat de Belgische ceo Olivier Van den Bossche, die in 2014 de overstap maakte van Galleria Inno.