‘De Canvascrack’ stopt, laatste winnaar vergoed
Foto: © VRT - Lies Willaert

Het is definitief gedaan met De Canvascrack, de legendarische quiz met Herman Van Molle. Eén deelnemer had nog recht op een aflevering om zijn prijzengeld te verdubbelen, maar de VRT heeft de man vergoed.

Het laatste seizoen werd gepresenteerd door Sven Speybrouck omdat ouwe getrouwe Herman Van Molle met gezondheidsproblemen kampte. Al snel bleek dat De Canvascrack in 2015 niet zou terugkeren omdat de quiz niet past in de vernieuwingsoperatie van Canvas.

In de laatste aflevering van het afgelopen seizoen won de 56-jarige Peter van Diesen voor de negentiende keer. Met nog één keer winnen had de man zijn prijzengeld kunnen verdubbelen tot 25.000 euro. Uiteindelijk moest hij het met een kleinere vergoeding doen.

Karel Vereertbrugghen, die de quiz mee bedacht, noemt het een roemloos afscheid. ‘Deze quiz heeft twaalf jaar bestaan, dat is toch wat. Het idee om nog één aflevering te maken, bij wijze van afscheid, is helaas afgeschoten. In een nieuwe quiz op Canvas is men duidelijk niet geïnteresseerd. Goed, je hebt Blokken en Valkuil. Maar een écht pittige quiz op tv is er niet.’