De Wever snoeit taxushaag tegen kanker
Foto: Photo News

Vanaf vandaag loopt de campagne ‘Vergroot De Hoop’ opnieuw. Door taxussnoeisel in te zamelen kunnen mensen mee helpen in de strijd tegen kanker. De burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) gaf de symbolische eerste knip, omdat de stad Antwerpen de grootste ‘haagdonor’ van ons land is.

Het snoeisel van de taxushaag wordt gebruikt in medicatie om kanker te bestrijden. Volgens de vzw Vergroot de Hoop is één kubieke meter taxussnoeisel al genoeg voor één chemotherapie.

‘Antwerpen werkt met veel enthousiasme mee aan dit initiatief’, zei De Wever. ‘Het blijft belangrijk om te sensibiliseren zodat mensen weten dat uit het snoeisel van taxus een antikankermedicijn kan geproduceerd worden. Deze symbolische ‘eerste knip’ draagt hieraan bij.’

De organisatie maakt zich sterk dat ze in de voorbije tien jaar al 40.000 mensenlevens heeft kunnen redden. De inzameling kan jaarlijks rekenen op de medewerking van een heleboel gemeenten en intercommunales die hun containerparken ter beschikking stellen.

Vergroot de Hoop roept verder niet alleen particulieren, tuinaannemers en snoeiers op om hun taxussnoeisel naar deelnemende containerparken te brengen, ze zet ook zelf professionele snoeiers in die op aanvraag uitrukken naar taxushagen van minimaal 40 meter.