Geruchten over dood Britse Queen na ‘repetitie van BBC’
Queen Elizabeth Foto: Photo News

Een tweet van een BBC-journalist over de Britse Queen heeft woensdagvoormiddag voor heel wat beroering gezorgd op sociale media. In de tweet stond te lezen dat de Queen, 89 intussen, opgenomen was in het ziekenhuis, wat er al snel voor zorgde dat de Queen op het internet dood werd verklaard.

De oorspronkelijke tweet kwam van Ahmen Khawaja, een Britse journaliste van BBC.

 

 

Amerikaanse zender CNN pikte het nieuws al snel op en ook op de Duitse krant Bild verschenen er nieuwsberichten over de ‘slechte gezondheid’ van de Queen.

Niet veel later stuurde de journaliste volgend bericht de wereld in.

 

 

En nog wat later zette ze op Twitter dat ze naar eigen zeggen haar telefoon thuis was vergeten en dat iemand als grap de tweet de wereld had ingestuurd.

De BBC kwam niet lang daarna met een verontschuldiging en een verklaring van wat er misgelopen was op de redactie. 'Tijdens een technische oefening over een in memoriam werden de tweets per vergissing verstuurd met een account van een BBC-journaliste', luidt het. 'De tweets werden snel verwijderd. Wij verontschuldigen ons.' 

 

 

Maar het kwaad was intussen al geschied. Al snel volgden er op Twitter berichten waarin gezegd werd dat Queen Elizabeth was overleden. In een mededeling heeft Buckingham Palace intussen laten weten dat de Queen niet gestorven is en dat alles in orde is met haar gezondheid. Het Britse koningshuis bevestigt wel dat de Queen even in het ziekenhuis was, maar dat dit enkel voor een geplande routine-check was.