Tijdens haar huwelijk in de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny rolden er heel wat tranen over de wangen van Louisa Gojlabijeva. De 17-jarige bruid werd tegen haar wil uitgehuwelijkt aan een 47-jarige politiechef die bevriend is met Kadyrov.

Tientallen keren heeft de tienerbruid haar huwelijk willen annuleren, maar de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov dreigde ermee haar te ontvoeren 'als ze één van zijn beste vrienden en machtigste mannen uit de regio niet zou gehoorzamen', aldus de Russische oppositiekrant Novaja Gazeta. Het resultaat was dan ook dat de 17-jarige bruid, die tijdens de ceremonie werd gefilmd, haar verdriet nauwelijks kon verbergen.

Op de beelden van het huwelijk is te zien hoe het meisje naar de grond staart en haar hand voor haar mond houdt wanneer ze begint te snikken. Wanneer er wordt gevraagd 'Wilt u met Nazjoed Gusjigov trouwen', antwoordt ze niet. Het is pas na de derde keer dat de bruid aarzelend en bijna fluisterend 'ja' zegt.

Politiechef is al getrouwd

Hoewel de politiechef al getrouwd is en het dus om een polygamische relatie gaat, werd het huwelijk zonder aarzelen goedgekeurd door de Tsjetsjeense autoriteiten. Ook het feit dat het meisje volgens de Russische wetgeving 18 moet zijn om in het huwelijk te kunnen treden (tenzij ze zelf vroeger wil trouwen), werd genegeerd.