Almaci: ‘Rutten en De Wever: slecht toneel door slechte acteurs’
Groen-voorzitster Meyrem Almaci Foto: Bart Dewaele

‘Het gekibbel van partijvoorzitters Rutten en De Wever heeft nog geen enkel gezin vooruit geholpen’, reageert Groen-voorzitster Meyrem Almaci op de publieke ruzie tussen de meerderheidspartijen. ‘Hogere facturen, lagere lonen en uitkeringen komen op exact hetzelfde neer als hogere belastingen.’

‘Beschamend’, zo reageert Groen-voorzitster Meyrem Almaci op de publieke ruzie tussen de partijvoorzitters Gwendolyn Rutten (Open VLD) en Bart De Wever (N-VA). ‘Door schijngevechten te houden in de media zetten de meerderheidspartijen steeds dezelfde groepen uit de wind, namelijk de grote vermogenden en de grote vervuilers’, dat zegt Almaci.

Rutten riep eerder de coalitiepartners op om niet elke dag een nieuw belastingballonnetje op te laten in het debat over de taxshift. Bart De Wever voelde zich niet aangesproken door die uitlatingen, dat meldde hij in het programma ‘De Ochtend’ op Radio 1.

Eerlijkere belastingen

‘Dit land heeft dringend nood aan eerlijkere belastingen. Als je een eerlijkere verdeling tegenwerkt, dan hypothekeer je het aanzwengelen van de economie. Wij willen die taxshift om zo meer jobs te creëren en extra koopkracht voor gezinnen te realiseren. Het gekibbel heeft nog geen enkel gezin vooruit geholpen’, reageert de Groen-voorzitster.

‘De burgers willen gerust een inspanning leveren maar die moet wel rechtvaardig zijn. De gewone burgers krijgen alle facturen van deze rechtse meerderheid.’ Almaci verwijst naar de cijfers van de Gezinsbond. Die rekende uit dat de rekening voor een gezin met vier kinderen oploopt tot meer dan 2400 euro.