‘Ten’ van Pearl Jam is beste album volgens luisteraars Studio Brussel
Pearl Jam maakte de beste plaat, volgens luisteraars van Studio Brussel.

Luisteraars van de jongerenzender verkozen het debuutalbum van de Amerikaanse rockband Pearl Jam tot beste album aller tijden. ‘Nevermind’ van Nirvana staat op de tweede plaats en Queens of the Stone Age sluiten het rijtje met ‘Songs for the deaf’.

De afgelopen twee dagen passeerden op radiozender Studio Brussel vijfhonderd albums de revue. De muziekredactie selecteerde 500 albums, die de luisteraars op hun beurt konden rangschikken, door een top drie in te sturen.

Vrijdagavond om acht uur werd de winnaar bekendgemaakt. ‘Ten’ was het eerste album van Pearl Jam en verscheen in augustus 1991. Het is nog altijd het best verkopende album van de band. Het album stond ook bovenaan de ‘Hemelse Honderd’, de top 100 van 3FM, de Studio Brussel van Nederland, op Hemelvaartsdag.

‘Nevermind’ van Nirvana en ‘Songs for the deaf’ van Queens of the Stone Age staan op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Verder in de top 10 vinden we nog Arctic Monkeys (AM), Metallica (The Black Album), Pink Floyd (Dark Side of the Moon), Fleetwood Mac (Rumours), Radiohead (Ok Computer), Muse (Origin of Symmetry) en Oasis (What’s The Story - Morning Glory). 

De volledige top 500 vindt u bij StuBru.be.