BLOG. Braziliaanse bikini’s anno 2015
Agua de Coco

De tijd dat Braziliaanse vrouwen zich op het strand in minuscule string en topje hulden, is lang voorbij. Steeds meer beachwearlabels gaan op zoek naar creatieve nieuwigheden en experimenteren met prints, materialen en modellen. De exotische creaties van deze vijf Braziliaanse labels kunnen misschien de Belgische zomer een beetje pittiger maken.

LENNY NIEMEYER wordt in Brazilië beschouwd als de koningin van de badmode. Het merk werd opgericht in 1993 en staat synoniem voor beach couture. Niemeyer ontwerpt voor powervrouwen die houden van chique en luxueuze creaties. Met haar innovatieve stuks en de lancering van after beach-collecties veranderde Niemeyer de Braziliaanse badmode en groeide de ontwerpster uit tot een heuse modelegende.

>> naar de website van Lenny Niemeyer

Bij ÁGUA DE COCO draait het allemaal om prints, kwaliteit en comfort. Het label dat in 1985 werd opgestart door Liana Thomaz telt intussen 23 winkels, wordt verkocht in 600 multibrand stores en produceert zo’n 40.000 stuks per maand. Thomaz tekent niet alleen bikini’s en badpakken maar ontwerpt ook omslagjurken, tunieken, kaftans, slippers en handtassen. De jongste collectie staat in het teken van tropisch gebladerte en bananeiras, bananenplanten. Braziliaanse badmode op zijn best.

>> Naar de website van Água de Coco

SALINAS wordt in 1982 opgericht door Jacqueline en Tunico de Biase. Ze stellen zich als doel een alternatief te bieden voor de trend die eind jaren 70, begin jaren 80 in Brazilië heerst: piepkleine bikini’s die weinig aan de verbeelding overlaten. Het duo ontwerpt comfortabele bikini’s die niet overdreven veel van het lichaam tonen. Salinas brengt bikini’s op de markt voor vrouwen die in een originele bikini naar het strand willen en ver weg willen blijven van trends. Comfort, creativiteit en humor zijn uiterst belangrijk voor Salinas. Het merk laat zich vaak inspireren door de zon, het tropische klimaat en de informele levensstijl van de Carioca’s (inwoners van Rio de Janeiro).

>> Naar de website van Salinas

De speelse en arty collecties van ISOLDA bevatten steeds enkele badpakken en bikini’s. De strandlijn is net zoals de rest van de collectie bedrukt met prints van typisch Braziliaanse elementen, zoals passievruchten, pepers en cajúnoten.

>> Naar de website van Isolda

Ontwerpster ADRIANA DEGREAS blijft liever weg van tropische stereotypen. Ze omschrijft haar merk als luxueus en cutting edge, haar gesofistikeerde en gedetailleerde bain couture wordt gedragen door topmodellen, trendsetters en celebrities. Naast badmode ontwerpt Degreas tricot en stuks uit kasjmier, fluweel en jacquard. Ze heeft ook een Private Gym-lijn, bedoeld voor de actieve vrouw, Le Petit Bain is er voor de ‘kleine veeleisende klanten’.

>> Naar de website van Adriana Degreas

Kim De Craene-Bombonati werd verliefd op een Braziliaan, trouwde met hem en schippert daardoor tussen Antwerpen en het goed 9.700 kilometer verder gelegen Braziliaanse São Paulo. Voor De Standaard Life & Style houdt ze ons wekelijks op de hoogte van haar avonturen in Brazilië.