Paraguay arresteert man die stiefdochter (10) verkrachtte
Het Rode Kruisziekenhuis in Asunción waar het zwangere meisje wordt verzorgd. Foto: AFP

De politie van Paraguay heeft de man die zijn tienjarige stiefdochter zou hebben verkracht, opgepakt. De zaak kwam in het nieuws omdat de Paraguayaanse overheid het meisje een abortus weigert.

De stiefvader en veronderstelde verkrachter van het 10 jaar oude zwangere meisje is zaterdag opgepakt in Caazapa, 300 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Asunción. Hij was al 15 dagen voortvluchtig.

Tomas Paredes, de chef van de politie, bracht de man voor de media. ‘Hij weet heel goed wat hem wacht. Er volgt een groot proces’, zei hij.

De 42-jarige man zelf ontkent de feiten. ‘Ik heb haar niet aangeraakt, ik ben onschuldig’, verzekert hij. Volgens hem wordt hij valselijk beschuldigd door de moeder van het meisje. ‘Ik heb ruzie gehad met mijn vriendin, en zij maakt graag veel ophef. Ik ben bereid om alle testen te ondergaan om mijn onschuld te bewijzen.’

De man riskeert een celstraf van 15 jaar.

Het meisje zelf is ondertussen al bijna 23 weken zwanger. Haar moeder is stilaan hopeloos omdat ze in Paraguay geen abortus mag ondergaan tenzij haar gezondheid in het gedrang komt.

Volgens Unicef zijn er vorig jaar in Paraguay 650 meisjes tussen 10 en 14 jaar oud bevallen. En 20.000 meisjes tussen 15 en 19 jaar werden zwanger.