Bruce Jenner, een voormalig tienkamper die goud won op de Olympische Spelen van 1976 en in de Verenigde Staten een realityster, heeft op televisie verteld dat hij zich meer vrouw dan man voelt. Daarmee bevestigt hij voor het eerst zelf de geruchten. 'Ik ben in elk opzicht een vrouw', zegt hij in een lang gesprek met journaliste Diane Sawyer van de Amerikaanse zender ABC.

De 65-jarige Bruce Jenner was in de jaren zeventig een groot atleet, maar kwam nu vooral op de voorgrond als realityster. Als vader van Kendall en Kylie Jenner en vroeger ook stiefvader van de zusjes Kardashian, was hij te zien in de realityreeks 'Keeping Up With The Kardashians' rond Kim Kardashian en haar zussen.

Jenner, een voormalig tienkamper die goud won op de Olympische Spelen van 1976, was de tweede echtgenoot van Kris Jenner, met wie hij 25 jaar was getrouwd. Het koppel is al twee jaar uit elkaar en sinds kort ook officieel gescheiden.

Hoewel de geruchten over Bruce als transgender al langer aanslepen, is het voor het eerst dat hij zelf met zijn verhaal naar buiten komt. 'Ik wil niet meer een leugen leven', vertelde hij aan Diane Sawyer. Tijdens het interview deed hij op televisie zijn haren los om zijn vrouwelijke kant te benadrukken. 'Dat vrouwelijke deel is ook een kant van mij, het is wie ik ben.'