Kobe Desramaults en Wout Bru koken in de lucht
Koken en eten met uitzicht op het Jubelpark Foto: REUTERS

De hele maand juni wordt er opnieuw gekookt én gegeten op grote hoogte met ‘Brussels in the Sky’. De organisatie wist 35 Belgische sterrenchefs te strikken, onder wie ook Kobe Desramaults en Wout Bru.

Vijfendertig Belgische sterrenchefs werken dit jaar mee aan het pop-up sterrenrestaurant ‘Brussels in the Sky’, dat plaatsvindt van 1 tot 28 juni aan het Jubelpark, op zo’n 50 meter hoogte. Dat maakte organisator David Ghysels maandag bekend.

Dit jaar nemen de zeven Brusselse chef Yves Mattagne (Sea Grill), Lionel Rigolet (Comme chez Soi), Pascal Devalkeneer (Chalet de la Forêt), David Martin (La Paix), Giovanni Bruno (Senzanome), Luigi Ciciriello (La Truffe Noire) en Bart De Pooter (De Pastorale en WY) deel.

Zij zullen elke dag een lunch en twee diners verzorgen voor 22 eetlustigen, waarvoor ze de hulp mogen inroepen van een gastkok. Dit jaar komen onder andere Kobe Desramaults, Vicky Geunes en Wout Bru hun culinaire kunnen etaleren.

Wie van het vijfgangenmenu wil proeven, moet daarvoor 260 euro neertellen. Het concept Dinner in the Sky ontstond in 2006 in Brussel, en wordt nu al georganiseerd in vijftig landen wereldwijd.