Na drie seizoenen in tweede klasse zullen we STVV volgend seizoen opnieuw in de Jupiler Pro League zien. De Limburgers dwongen op voorlaatste speeldag de rechtstreekse promotie naar eerste klasse af dankzij een makkelijke zege bij Geel en puntenverlies van Lommel United tegen Eupen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

STVV kwam na 20 minuten 0-1 voor op het veld van ASV Geel. Roméo Verdi Momi kopte de openingsgoal tegen de netten. Na een klein halfuur blunderde de Geelse doelman. Hij kreeg een terugspeelbal niet onder controle en Joeri Dequevy ging ermee lopen: 0-2. Enkele minuten later stond de 0-3 al op het bord, opnieuw dankzij een Geelse blunder. Ben Santermans tikte de bal voorbij zijn eigen doelman. Nog voor rust werd het 0-4. Momi profiteerde van opnieuw Geels geknoei. Gielis Zico milderde nog tot 1-4.

Lommel United moest minstens even goed doen als STVV om de titelstrijd levend te houden. Voor eigen publiek werd echter met 0-1 verloren van Eupen, dankzij een goal van Nicolas Timmermans.

Met nog één speeldag voor de boeg telt STVV 76 punten, zes meer dan Lommel United. Eupen verzekerde zich van een derde plaats, en heeft nu 64 punten. Virton is vierde met 59 punten. OHL (dat met 7-0 van Woluwe-Zaventem dankzij een hattrick van Thomas Azevedo) en Seraing United staan gedeeld vijfde met 58 punten.

Uitslagen:

Zaterdag

Virton - Antwerp 2-1

Zaterdag

Tubeke - E. Aalst 1-0
Bergen - Dessel Sport 0-0
Lommel United - Eupen 0-1
ASV Geel - STVV 1-4
Roeselare - WS Brussel 1-3
Heist - P.E. Maasmechelen 2-1
OH Leuven - Woluwe-Zav. 7-0
Seraing Utd - RC Mechelen 5-0

Bekijk hier de stand in de Proximus League.