Farid ‘Le Fou’ nu ook effectief op vrije voeten
Farid Bamouhammad bij het verlaten van de gevangenis Foto: Belga

Farid Bamouhammad, bijgenaamd Farid ‘Le Fou’, heeft de gevangenis van Sint-Gillis vrijdagavond rond 17 uur verlaten. De Franstalige strafuitvoeringsrechtbank in Brussel besliste eerder op de dag dat de beruchte boef weer vrijgelaten mag worden.

Bamouhammad moet zich wel medisch en psychologisch laten begeleiden en mag het land niet verlaten. Hij mag ook geen contact hebben met de pers. Farid Bamouhammad zal zich ook maandelijks nog bij de justitieassistent moeten melden.

Farid ‘Le Fou’, een van de beruchtste gevangenen van ons land, had donderdag via zijn advocaten nog een nieuwe aanvraag tot voorlopige invrijheidsstelling ingediend op gezondheidsgronden ingediend.

De advocaten van Bamouhammad, Marc Nève en Thierry Moreau, hadden onder andere eerder al gepleit dat hun cliënt niet thuishoort in de gevangenis. Hij zou onder meer lijden aan het syndroom van Ganser, een psychische aandoening te wijten aan stress, een gevolg van het jarenlange isolement in de gevangenis.

Hongerstaking

Bamouhammad was op 30 november 2014 vrijgelaten om gezondheidsredenen na een hongerstaking. Na een reeks procedures oordeelde het hof van beroep in Luik dat de man moest worden vrijgelaten.

Na vier maanden op vrije voeten te zijn gesteld, kreeg Bamouhammad van het parket-generaal van Brussel echter het bevel om zich opnieuw in de gevangenis van Sint-Gillis te melden. Dat deed hij vrijwillig op 1 april. Vandaag rond 17 uur mocht hij daar opnieuw vertrekken.