Belgen leverden vorig jaar bijna 111.000 ton oud-elektro in
Foto: Marc Herremans - Corelio

Vorig jaar hebben de Belgen 110.888 ton aan oud-elektro gerecycleerd. Dat maakt Recupel, de organisatie die instaat voor de inzameling van oud-elektro, bekend.

Van dat oud-elektro heeft Recupel samen met de hergebruiksector 3.883 ton opnieuw op de markt gebracht, luidt het persbericht. Deze cijfers liggen op hetzelfde niveau als vorig jaar.

‘Het feit dat net die segmenten waar we heel actief campagne hebben gevoerd, een opmerkelijke stijging noteren, toont aan dat we de consument moeten blijven informeren en sensibiliseren’, reageert algemeen manager Peter Sabbe.

Recupel voerde in 2014 campagne met de Kringwinkel en de Intercommunales rond de correcte inzameling van defecte lampen en klein elektro, met resultaat zo blijkt: +7,1 procent ingezamelde lampen en + 3,1 procent klein elektro.

De inzameling van beeldbuishoudende toestellen en monitoren daalde wel (-6,8 procent). Een daling die te wijten is aan een verminderd aantal beeldbuizen die in omloop zijn. Ook het aantal gerecycleerde koel - en vriestoestellen lag lager (-1 procent).

Het aantal ingezamelde oud-elektro uit de professionele markt steeg lichtjes ten opzichte van 2013: 2.774 ton tegenover 2.761 ton in 2013.