Jejoen Bontinck krijgt vier maanden voorwaardelijk voor partnergeweld
Foto: rr

Ex-Syriëstrijder Jejoen Bontinck is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan zijn vriendin. Hij moet in relatietherapie en een aantal voorwaarden naleven.

Het vermeende partnergeweld dateert van november. Bontinck zou zijn vriendin tijdens een ruzie geslagen hebben en belandde een nachtje achter de tralies. Hij werd vrijgelaten, op voorwaarde dat hij uit de buurt van de vrouw bleef.

Jejoen en zijn vriendin bleven echter een koppel. Ze ontkende dat hij haar geslagen had en probeerde het contactverbod te laten opheffen, wat niet lukte. Op 4 januari wilden ze op de luchthaven van Zaventem een vlucht naar Turkije nemen voor een lastminutevakantie. Jejoen werd toen tegengehouden aan de politiecontrole, en aangehouden.

Eerder ook vader Bontinck voor partnergeweld veroordeeld

Ook Jejoens vader, Dimitri Bontinck, werd overigens al veroordeeld voor partnergeweld. Hij kreeg vorige week nog in beroep een effectieve celstraf van acht maanden, omdat hij zijn vriendin had vastgehouden op een hotelkamer in Antwerpen en haar had geslagen. Jejoen zelf kreeg vorige maand dan weer ook veertig maanden met uitstel op het terrorismeproces van Sharia4Belgium.