Manneken Pis krijgt outfit van Jean Paul Gaultier
Foto: VUM

Tijdens de MiniPride, die het begin van de twintigste editie van de Brusselse Gay Pride inluidt, wordt Manneken Pis voor het eerst gekleed door de Franse modelegende Jean Paul Gaultier.

Op zaterdag 16 mei vindt in Brussel opnieuw de Gay Pride plaats, maar ook in de twee weken voordien is er aandacht voor de LHBT-gemeenschap (lesbisch, homo, biseksueel en transgender) met Pride.be, het Gay Pride festival dat voorheen achtereenvolgens bekend stond als de Roze Zaterdag, de Belgian Lesbian en Gay Pride en de Belgian Pride.

Woensdag kondigde visit.brussels aan dat niemand minder dan de Franse modeontwerper Jean Paul Gaultier ter gelegenheid van de verjaardag van de twintigste verjaardag van Pride.be een nieuw haute-couturekostuum bedacht en creëerde voor Manneken Pis.

Op 30 april zal de 63-jarige Gaultier er zelf bij zijn wanneer Manneken Pis het kostuum krijgt aangemeten. Na een korte receptie in het Brusselse stadhuis trekt een stoet op ritmes van de Meyboomfanfare door het centrum van Brussel. De halte bij Manneken Pis is voorzien om acht uur ’s avonds.