‘Iedereen was op het einde een beetje high van de verf’
Foto: AFP

Zeg niet zomaar modeshow tegen de performance die ontwerpersduo A.F. Vandevorst op de modeweek in Parijs presenteerde. Zangeres Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers) voorzag het defilé van een zanglijn: ‘Het idee was dat ik met een mondmasker zou zingen, maar dat klonk voor geen meter’, vertelde ze in een interview op Studio Brussel.

Wie tijdens de Parijse modeweek aanschoof om het defilé van A.F. Vandevorst te bekijken kreeg meer dan verwacht. Het duo bracht een collectie geïnspireerd door de Andes, maar dat is niet wat iedereen zich ervan herinnert. A.F. Vandevorst vroeg kunstenaar Joris Van de Moortel namelijk om zijn installatie ‘White light paint it white’ dunnetjes over te doen op hun show. Zowel de modellen, de rock band als het publiek werden bewerkt met witte verf.

Zangeres Lara Chedraoui nam tijdens de show de zanglijn van ‘White Light/White Heat’ van the Velvet Underground voor haar rekening. ‘Ik denk toch dat we iedereen op een goeie manier gechoqueerd hebben. Mijn drummer ging van zwart naar wit gekleed, op het einde was de band een soort van witte tableau vivant.’ Enkel de verfdampen waren onhandig om in te werken: 'Het bleef hangen in de ruimte, dus iedereen was op het einde een beetje high van de verf.'