Politie geeft Pegida-betogers GAS-boete
Foto: FRBE

Alle betogers die deelnamen aan het protest van Pegida in Antwerpen en die hun identiteitskaart moesten tonen aan de politie, kunnen een GAS-boete in de bus verwachten.

In Antwerpen is het Hendrick Conscienceplein maandagavond nagenoeg volledig leeggelopen na de verboden anti-islambetoging van Pegida Vlaanderen. De actie heeft een uurtje geduurd en telde volgens de eerste schattingen van de politie zowat 150 deelnemers.

Een aantal onder hen werd bij aankomst overtuigd om rechtsomkeer te maken of koos na het verschijnen van een grote politiemacht nog snel het hazenpad, de rest werd door de politie omsingeld en moest uiteindelijk zijn identiteitskaart tonen. Die laatsten mogen binnenkort een GAS-boete in de bus verwachten, aldus nog de politie.

Hoeveel de boetes zullen bedragen, is nog niet duidelijk.

Geïdentificeerd

De manifestanten op het plein werden dus niet afgevoerd, maar werden wel geïdentificeerd. Enkele heethoofden die de boel probeerden op te hitsen op het traject tussen Groenplaats en Conscienceplein werden wel opgepakt voor het verstoren van de openbare orde en voor slagen en verwondingen, aangezien volgens de politie een agent lichtgewond raakte. Voorts verliep alles rustig.