Twee agenten gewond bij wilde achtervolging in Diepenbeek

Twee agenten van de politiezone Hazodi zijn zondagmiddag gewond geraakt bij een wilde achtervolging in Diepenbeek.

De politie was rond 14 uur aanwezig op de automarkt in Diepenbeek, waar agenten ontdekten dat er een gestolen voertuig te koop aangeboden werd. Een verdachte met Franse nationaliteit werd in de boeien geslagen. Een man en een vrouw sloegen op de vlucht waarna de politie de achtervolging inzette.

De politie kon het voertuig met de twee vluchtende verdachten aan boord ter hoogte van een kruispunt aan de Grendelbaan klemrijden. Een politieagent belandde op de motorkap van de wagen, terwijl een andere politie-inspecteur geklemd zat tussen het dienstvoertuig en de wagen van de verdachten. De politie moest tijdens de arrestatie twee schoten lossen. Er raakte niemand gewond.

De vrouw met Franse nationaliteit kon onmiddellijk gearresteerd worden, maar de man gaf zich niet zomaar gewonnen. Hij sloeg weer op de vlucht. Uiteindelijk kon de politie hem in de Kiezelstraat in Godsheide oppakken.

Voor de arrestaties kreeg politie Hazodi bijstand van de wegpolitie Limburg. De drie verdachten zijn naar het commissariaat overgebracht, waar ze met behulp van een tolk verhoord zullen worden. Maandag zullen ze mogelijk voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter in Hasselt.