Tanja Dexters krijgt schadevergoeding van ‘Dag Allemaal’

Ex-Miss België Tanja Dexters en haar vriend krijgen een schadevergoeding na een artikel over vermeende relatieproblemen in het weekblad ‘Dag Allemaal’.

‘Dag Allemaal’ pakte op 5 juli 2011 uit met een verhaal dat Tanja Dexters ‘maandenlang bedrogen werd door haar vriend’. Volgens het tijdschrift wist ‘iedereen in het Antwerpse van het overspel, behalve Tanja zelf’. Het blad betaalde een jonge vrouw, die overigens nog diezelfde week verongelukte, in ruil voor de exclusiviteit van het verhaal. ‘Dag Allemaal’ werd daar eerder al voor op de vingers getikt door de Raad voor de Journalistiek.

Dexters en haar vriend lieten het daar niet en dienden bij de Brusselse rechtbank een klacht in. Die oordeelt dat ook publieke personen het recht hebben ‘om te bepalen welk deel van hun privéleven ze publiek wensen te maken’.

Drie journalisten moeten nu een morele schadevergoeding van 5.000 euro ophoesten en de uitgever is veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 10.000 euro. De Persgroep, het moederbedrijf van Dag Allemaal, gaat niet in beroep tegen de veroordeling.