Maaike Cafmeyer is master op Filmfestival Oostende
Foto: CREDIT: Carlo Coppejans

Actrice Maaike Cafmeyer is gekozen om dit jaar master te zijn van de negende editie van het Filmfestival Oostende. Als uithangbord mag ze van 11 tot 19 september haar stempel drukken op het filmevenement.

Als nieuwe master van het festival zal Cafmeyer haar favoriete films voorstellen in de Master Selection, is ze lid van de internationale LOOK! -jury en mag ze ook talentvolle jongeren naar voren schuiven als haar ‘jonge helden’. ‘Tijdens het festival is ze ook de gastvrouw van het programma, dat in teken staat van de Vlaamse Film’, zegt de organisatie.

Cafmeyer is vooral gekend van tal van televisieseries zoals ‘Het geslacht de Pauw’, ‘Aspe’ en ‘Eigen Kweek’, waarin ze figureerde naast de master van vorig jaar, Wim Willaert.

Het festival onthulde ook dat er een tweede editie komt van Taste of Europe, een festivalselectie van Europese topfilms die nog geen verdeler hebben in België. Ook de LOOK! -competitie, een internationale selectie van films die in cinematografie uitblinken, krijgt een vervolg.

Vorig jaar lokte het filmfestival 32.000 bezoekers en waren onder meer Adrien Brody en Pierce Brosnan te gast.

www.filmfestivaloostende.be