Woonwarenhuis Ikea heeft uit duizenden inzendingen de tekening van de BelgischeThyméo (4) uitgekozen om er een knuffel van te maken.

Ikea schreef vorig jaar in oktober een wedstrijd uit waar kinderen uit de hele wereld aan konden deelnemen. Bedoeling van de knuffeltekenwedstrijd was om een speciale limited edition-collectie te ontwikkelen voor de campagne 'Knuffels voor Onderwijs'.

Uit alle inzendingen koos Ikea er tien om te realiseren. En daar behoort Thyméo bij. Hij tekende een dinosaurus met cowboyhoed. De andere winnaars, tussen de 4 en 10 jaar oud komen uit de Canarische Eilanden, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk, Kroatië, Cyprus, Nederland, Roemenie, Taiwan

Bij de winnende tekeningen zit een tijger met gekke poten, een stinkdier dat Stinkerd heet, een blauwe eenogige klodder en een onbeschrijfelijk schepsel met schattige oortjes. 

De limited edition-knuffelcollectie is dit najaar wereldwijd te koop in Ikea-winkels. Voor elke verkochte knuffel schenkt Ikea 1 euro aan onderwijs voor kansarme kinderen. 

Meer info vindt u hier.