Kans op winterse buien
Foto: BELGA

De komende dagen worden nog winterse buien en in Hoog-België sneeuwbuien verwacht. De temperaturen variëren van -1 tot 5 graden.

Donderdagmiddag is het wisselend bewolkt met enkele winterse buien in Laag- en Midden-België en een paar sneeuwbuien in Hoog-België. Er staat een matige, aan zee een krachtige wind uit het westen tot het zuidwesten. Maxima: -1 op de Hoge Venen en 3 tot 5 graden elders.

Donderdagavond en -nacht komen verspreid in het hele land winterse buien of sneeuwbuien voor. Daarbij is er ook kans op onweer. Minima: -4 graden in de Ardennen, rond het vriespunt in het binnenland tot plus 3 graden vlak aan zee. Door sneeuw of door bevriezing kan landinwaarts gladheid optreden.

Vrijdag is het nog steeds wisselvallig met enkele winterse buien. In de Ardennen gaat het vooral om sneeuwbuien. Maxima: -1 graad in Hoog-België, ongeveer plus 3 graden in het binnenland en plus 5 graden in een strook dicht bij de kust. Er staat een matige zuidwestenwind. Aan zee waait een vrij krachtige westenwind.

Van zaterdag tot en met woensdag blijft het wisselvallig met soms winterse buien. In de Ardennen gaat het uitsluitend om sneeuwbuien. Tussendoor zijn er ook opklaringen. In de nacht en ochtend komt veelal lichte vorst voor waardoor gladheid kan optreden.