Afscheid van Karel Poma in stadion Beerschot Wilrijk
Afscheid aan het stadion van Beerschot-Wilrijk Foto: BELGA

In het stadion van voetbalclub KFCO Beerschot Wilrijk, op het Antwerpse Kiel, is zaterdagnamiddag afscheid genomen van voormalig Vlaams minister Karel Poma. Hij overleed op 28 december en werd 94 jaar oud. Poma kreeg net als oud-premier Leo Tindemans eerder op de dag een staatsbegrafenis, waarbij veel prominenten aanwezig waren.

De begrafenis van Karel Poma vond op vraag van de familie in zijn geliefde voetbalstadion plaats. Poma was immers een fervent supporter van Beerschot, dat ondertussen failliet ging en werd opgenomen door KFCO Wilrijk. Onder de aanwezigen bevonden zich onder meer Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten, ministers Alexander De Croo, Maggie De Block en Sven Gatz, kamervoorzitter Siegfried Bracke, staatssecretaris Bart Tommelein, Open Vld-Kamerfractieleider Patrick Dewael, parlementslid Jan Peumans en oud-minister Willy Claes.

Karel Poma zetelde van 1965 tot 1985 onafgebroken in het parlement. De liberaal was eerst senator, werd dan staatssecretaris voor Leefmilieu onder Leo Tindemans en daarna Vlaams minister van Cultuur, Media, Sport en Jeugd. Hij kreeg in 2005 van koning Albert II de titel van baron en werd in 2009 minister van Staat.