Goede tussenresultaten voor Bob-campagne
Foto: Photo News

In vergelijking met vorig jaar werden meer bestuurders gecontroleerd maar bliezen minder chauffeurs positief. Dat is de positieve tussentijdse balans na vier weken Bob-campagne.

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) en de politie spreken van 'bemoedigende' cijfers. Conclusies trekken is nog voorbarig, daarvoor wachten ze tot de Bob-campagne einde januari afgelopen is.

De lokale en federale politie controleerden tot op heden reeds 146.634 bestuurders op alcohol achter het stuur, tegenover 138.230 vorig jaar. In totaal 3.368 bestuurders bliezen positief (3,0 procent). Vergeleken met de tussentijdse resultaten van de Bob-campagne vorig jaar (3,4 procent) daalde het percentage positieve bestuurders. Het aantal controles daarentegen is met 6 procent gestegen.

Opmerkelijk is dat twee derde van de positieve chauffeurs een alcoholgehalte heeft groter of gelijk aan 0,8 promille. Een groot aantal bestuurders die rijden onder invloed van alcohol, heeft dus stevig gedronken, aldus het BIVV.