Familie Jules Bianchi: 'Gelukkig laten ze ons met rust'
Foto: Marussia F1 Team
De vader van Formule 1-piloot Jules Bianchi heeft laten weten dat de toestand van de Fransman nog steeds stabiel maar kritiek is. Tegelijkertijd is hij blij dat de familie met rust gelaten wordt.

Reeds twee maanden zijn er gepasseerd sinds de crash van Bianchi tijdens de GP van Japan. Nog steeds is zijn toestand stabiel maar kritiek. Ondertussen werd Bianchi wel overgebracht van Japan naar een ziekenhuis in thuisland Frankrijk. 'We worden door goede mensen omringd en men laat ons gerust. Dat is goed zo,' zei de vader van Bianchi enkele dagen geleden tegenover 'Var Matin'.

Het contrast met Michael Schumacher is groot. De familie van Schumacher werd constant belaagd door journalisten en sommige journalisten probeerden zelfs binnen te dringen in de kamer van de Duister. Daar is bij Bianchi helemaal geen sprake van. De familie wordt met rust gelaten.

'Het zal tijd vragen en we hebben veel geduld nodig. Van zodra er daadwerkelijk vooruitgang geboekt wordt zullen we daarover ook communiceren', besluit Philippe Bianchi. 'Ik probeer zo goed mogelijk met de situatie om te gaan. Jules is sterk dus proberen ook wij ons sterk te houden. We zullen hem zeker en vast niet in de steek laten. We proberen hem simpelweg onze positieve energie te schenken.'

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: