Verdachte moord Béatrice al eerder veroordeeld
Foto: BELGA
Op basis van DNA-onderzoek werd een verdachte gearresteerd in het onderzoek naar de moord op het 14-jarige meisje Béatrice Berlaimont. Dat werd op een persconferentie bevestigd door het parket in Aarlen. De verdachte man is 26 jaar en zou volgens de onderzoeksrechter ook de dader zijn van de ontvoering van de 23-jarige vrouw die vorige week nabij Aarlen plaatsvond.

Het parket bevestigt dat in de zaak-Berlaimont deze namiddag in het centrum van een verdachte werd gearresteerd op basis van wetenschappelijk onderzoek, met name van DNA-sporen. De 26-jarige verdachte is al eerder veroordeeld voor geweldpleging en vandalisme.

Ondertussen wordt de man ondervraagd door de onderzoekers. Hij verschijnt vanavond ook voor de onderzoeksrechter, die nu 24 uur de tijd om de man ook effectief aan te houden. Die tijdspanne kan eventueel nog eens met een dag verlengd worden.

Woning onderzocht tegenover politiebureau

De politie onderzoekt ook een woning in het centrum van Aarlen, recht tegenover het plaatselijke politiebureau. Er staan schermen rond de woning om nieuwsgierigen het zicht te ontnemen. 

De onderzoeksrechter denkt dat de verdachte ook achter de ontvoering zat van de 23-jarige vrouw donderdagavond. Een man sprong in haar auto en bedreigde haar met een mes. De vrouw werd vastgebonden, waarna ze haar bankkaart en code  moest geven. De jonge vrouw werd achtergelaten en kon zichzelf bevrijden. Op een persconferentie vorige vrijdag had het parket nog aangegeven dat er geen link was tussen beide zaken. 

Robotfoto

Politie en gerecht konden eerder al een robotfoto maken van een eerste mogelijke verdachte in het onderzoek naar de dood van Béatrice Berlaimont (14). De onbekende man werd een paar dagen na de verdwijning van Béatrice door verscheidene getuigen op­gemerkt in de buurt van het bos in Aarlen waar het meisje maandag werd gevonden.

Het parket houdt nog steeds verschillende pistes open: is Béatrice ontvoerd op weg naar school, of is ze weggelopen en de foute persoon tegengekomen. Na tien dagen vermist te zijn, werd het meisje dood teruggevonden in een bos, niet zo heel ver van haar huis. Daar werd ze geboeid aangetroffen. Ze had ook een touw rond haar hals.