Jean Paul Gaultier breit vervolg aan samenwerking met Eastpak
Foto: EPA

Jean Paul Gaultier gaat geen nieuwe pret-à-pôrtercollecties meer ontwerpen en dat maakt dat de Franse ontwerper zijn handen vrij heeft voor nieuwe projecten, zoals een collectie voor het rugzakkenlabel Eastpak.

Jean Paul Gaultier ontwierp een van de blikvangers voor de vierde editie van Eastpak Artist Studio voor het goede doel Designers against AIDS. Dat ontwerp - een geborduurd satijnen bomberjack met ingebouwde rugzak, dat ook volledig in de rugzak kan verdwijnen - kan voorlopig uitpakken met het hoogste bod tot nu toe, al loopt de veiling pas af op zondag 21 december.

De Franse ontwerper heeft te smaak alvast te pakken, want hij wil een vervolg breien aan zijn samenwerking met het rugzakkenlabel. In februari mogen we een bijzondere collectie verwachten, waarvoor hij telkens een van zijn klassiekers zoals het pilotenjasje of jeansjasje met een rugzak heeft versmolten.

De eerste rugzakken worden in februari in de winkels verwacht, in april volgt de hoofdcollectie. Ook hier is een deel van de opbrengst voor DAA bestemd.