Alain Gilles en BuzziSpace vallen opnieuw in de prijzen
Foto: BuzziSpace

Het Belgische designmerk BuzziSpace valt opnieuw in de prijzen. Dit keer werd hun BuzziVille, een modulair systeem voor kantoren dat werd ontworpen door Alain Gilles, bekroond op de Interior Design Best of Year Award.

De Interior Design Best of Year Awards werden voor de negende keer uitgereikt. BuzziVille werd bekroond in de categorie ‘Best Furniture: Contract/Systems’, waar de jury het ontwerp van Alain Gilles verkoos boven dat van Vitra (Workbays), Herman Miller (Metaform), Steelcase (Elective Elements) en DARRAN Furniture Industries (NOT SO square Open).

Het systeem van BuzziSpace wil een antwoord bieden op de traditionele hokjesruimtes die worden gebruikt bij grote bedrijven. BuzziVille is een verzameling van verschillende systemen met werkplaatsen en zitruimtes die kunnen aangepast worden aan de behoefte van het moment. De zacht, akoestische wanden zorgen voor een cocongevoel en werken geluiddempend.

Het is al de tweede keer dit jaar dat een ontwerp van Alain Gilles voor het Belgische designmerk in de prijzen valt: eerder werd ook al zijn BuzziPicnic, een multifunctionele tafel voor op kantoor, bekroond tijdens NeoCon 2014, Amerika’s grootste meubelbeurs in Chicago.