De Canadese journaliste, schrijfster en activiste Naomi Klein sprak woensdagavond op een debatavond van 11.11.11. Herbekijk haar lezing en het daaropvolgende debat, gemodeerd door De Standaard-hoofdredacteur Karel Verhoeven, hier.

Naomi Klein (44) is een Canadese journaliste en schrijfster die met boeken als No Logo en The Shock Doctrine uitgroeide tot een van de belangrijkste stemmen in het debat over de globalisering. Ze toonde zich altijd radicaal in haar kritiek op de macht van grote bedrijven en op de politieke deregulering waarmee ze die macht ten volle kunnen inzetten. In haar pas verschenen boek This changes everything trekt ze dat denken verder door de klimaatverandering te koppelen aan een brede ideologische en culturele agenda van uitgesproken progressieve snit.

Verzeilt politieke radicaliteit maatschappelijk doorgaans snel in de marginaliteit, Kleins boeken maakten telkens weer een grote indruk doordat zij niet alleen vlot, overtuigend en toegankelijk schrijft, maar daarbij ook blijk geeft van een grondige kennis van zaken, zeker in de analyse. Het verschafte haar de status van bestsellerauteur.

Afgelopen woensdag sprak ze op uitnodiging van 11.11.11 in de KVS. Na haar lezing volgde nog een uitgebreide vragenronde, gemodereerd door Karel Verhoeven, hoofdredacteur van De Standaard. U kan die avond volledig herbekijken hierboven.