Hof van Cleve is het op twee na beste restaurant ter wereld
Topchef Peter Goossens (rechts) in het Hof Van Cleve. Foto: Jean Pierre Gabriel
Het Hof Van Cleve, het restaurant van sterrenchef Peter Goossens in Kruishoutem, scoort uitstekend in het internationale tijdschrift ‘Four’. Het culinaire magazine heeft zijn zaak uitgeroepen tot de op twee na beste eetgelegenheid ter wereld.

Redacteurs en lezers van het culinaire magazine Four mochten hun favoriete restaurants wereldwijd kiezen en uit hun voorkeuren blijkt dat Eleven Madison Park in New York het beste ter wereld is. Op de tweede plaats staat André in Singapore. Het Belgische restaurant Hof van Cleve sluit de top drie en Goossens is ook meteen de enige landgenoot in de lijst.

Standing tall in Flemish fine dining, the Hof Van Cleve Restaurant's roots are reflected throughout its seasonal menu. Both fish and shellfish are heavily featured on the menu at the 3 Michelin star restaurant, while freshness and flavour nudges the memories of its guests to recall the source of their food.
 
Zo klinkt het oordeel in het magazine Four over Hof van Cleve

Over Peter Goossens wordt het volgende gezegd: ‘Als je de pure kwaliteit van de culinaire creaties van Peter Goossens ziet, komt het niet als een verrassing dat hij zijn vak al meer dan twintig jaar graag doet. Hij gebruikt zijn Vlaamse roots samen met zijn passie voor lokale producten. Peter creeërt seizoensgebonden gerechten met subtiele smaakcombinaties.

Zo ziet de volledige top tien er uit:

1. Eleven Madison Park in New York, Verenigde Staten

2. André in Singapore

3. Hof Van Cleve, Kruishoutem in België

4. Chef’s Table at Brooklyn Fare in New York, Verenigde Staten

5. Il Mosaico in Isola d’Ischia, Italië

6. Fäviken in Järpen, Zweden

7. La Vie Restaurant in Osnabrück, Duitsland

8. Sushi Shikon in Sheung Wan, Hong Kong

9. Steirereck Restaurant in Wenen, Oostenrijk

10. Per Se in New York, Verenigde Staten