Grote treinstations krijgen flexibele werkplekken
Foto: BELGA

In acht grote treinstations komen er volgend jaar flexibele werkplekken. Dat hebben spoorwegmaatschappij NMBS en Regus, specialist in kantoorruimte en haar partner in dit project, woensdag aangekondigd. Een eerste komt er al begin januari, in het station Luik-Guillemins.

De NMBS en Regus willen de treinreizigers kantoorruimte én ontmoetingsplekken ter beschikking stellen, om te werken, klanten te ontmoeten en te vergaderen. Er zal niet enkel ‘high-speed wifi’ zijn, er komen ook ‘business lounges’, en het wordt mogelijk om taxi’s te boeken of zelfs documenten uit te printen. ‘Bedoeling is van het spoorwegnetwerk een echte businesslocatie te maken, en de nood aan pendelen voor het werk of meetings te verkleinen’, klinkt het in een persbericht.

Na Luik in januari, zijn later op het jaar Antwerpen-Centraal, Brugge, Leuven, Sint-Niklaas, Brussel-Centraal, Brussel-Zuid en Brussel-Luxemburg aan de beurt. Welke bijdrage de gebruikers van de kantoorruimte zullen moeten betalen, is voorlopig nog niet duidelijk.