Voor het eerst plus-size model op Pirellikalender
Candice Huffine. Foto: AP

Op de nieuwe Pirellikalender poseert voor het eerst het plus-size model Candice Huffine. ‘Ik heb het gevoel dat ik in stilte verandering teweegbreng.’

De Italiaanse bandenfabrikant Pirelli lanceerde de kalender voor het eerst in 1964. Voor de nieuwe editie werd plus-size model Candice Huffine (maat 44) voor de lens gehaald.

‘Fetisjen’ was het thema voor deze editie. Steven Meisel fotografeerde de twaalf modellen in New York en op de maand april prijkt Candice Huffine.

Aan de Britse Vogue vertelde ze dat haar aanwezigheid in de kalender aantoont dat er veranderingen op til zijn op gebied van maten in de modewereld. Ze is zich ook bewust van haar taak als rolmodel en is erg blij met deze kans. ‘Jonge meisjes komen naar me toe om me te bedanken.’

Voor de kalender poseert Huffine topless. ‘Je voelt je mooi tijdens zo’n shoot. Het was dan ook niet mijn eerste keer dat ik naakt poseerde. Wie haar lichaam mooi vindt en er trots op is, vindt het ok om naakt te poseren,’ zegt ze aan de Telegraph.


Candice identificeert zichzelf met ‘Girls’-bedenkster Lena Dunham. ‘Ik denk dat ik en heel wat andere vrouwen haar zien als rolmodel omdat ze zich niet excuseert voor wat ze doet,’ aldus het model. ‘Ik kijk op naar sterke vrouwen, naar energieke vrouwen. We zijn moedig. We worden gehoord en gezien en we zien er allemaal anders uit. Daar ben ik enthousiast over,’ zegt ze.