Kleindochter Audrey Hepburn haalt modellencontract binnen
Foto: pn
Emma Ferrer, de kleindochter van de iconische actrice Audrey Hepburn, heeft een modellencontract binnengehaald. Dat meldt de Britse krant The Telegraph.

De 20-jarige Ferrer werkt voor Storm Model Management. Dat is niet het minste bureau: ook Kate Moss, Cindy Crawford en Cara Delevingne maken deel uit van het modellenbestand. De ranke schone studeert kunst in het Italiaanse Firenze, maar verhuist in januari naar New York voor haar nieuwe job. Daar wil ze ook haar studie voortzetten.

'Ik kijk uit om fotografen te ontmoeten met verschillende visies en popel om via hen meer te leren over hedendaagde mode', zegt ze over haar modellencarrière. Ferrer, die vaak truien van haar betreurde oma draagt, is dol op merken als Carolina Herrera, Lanvin en Ralph Lauren.

Het contract is niet de eerste stap die Ferrer zet in de modewereld. Afgelopen zomer debuteerde ze in een ‘Hepburn’-fotoshoot in modeblad Harper’s Bazaar.

Ferrer heeft haar grootmoeder echter nooit zelf gekend, want ze werd pas een jaar na haar overlijden geboren als de dochter van Sean Ferrer (54). Dat is de zoon van Hepburn en haar eerste man Mel Ferrer. Het model kan zich wel foto’s herinneren van haar oma. ‘Ze leek op iemand die ik graag als vriendin had gehad’, zei ze toen in het bijhorende interview.

De echte Audrey Hepburn in 'Breakfast at Tiffany's'