BNP Paribas onder de loep na mogelijke handel met voorkennis
Foto: AFP

De Autorité des Marchés Financiers (AMF) is een onderzoek gestart naar mogelijke handel met voorkennis bij de bank BNP Paribas. Dat zegt de Franse financiële toezichthouder woensdag.

De Franse financiële toezichthouder zegt dat sinds begin november financiële transacties bij BNP Paribas onderzocht worden. Verdere details werden niet verstrekt.

Volgens het Franse weekblad Le Canard Echaine spitst het onderzoek zich toe op verkopen door bestuurders in 2013. Vorig jaar werd op dat moment de financiële handel en wandel van de bank tegen het licht gehouden vanwege transacties met landen waartegen internationale sancties liepen.

In juni werd de Franse bank in de Verenigde Staten nog veroordeeld tot een boete van 9 miljard dollar wegens de schending van sancties tegen Iran, Soedan en Cuba.

De voormalige BNP Paribas-voorzitter Michel Pebereau, zijn opvolger Baudoin Prot en operationeel directeur Philippe Bordenave verkochten vorig jaar circa 290.000 aandelen voor een bedrag van ongeveer 13 miljoen euro.