Parijse expo rond Dries Van Noten was groot succes
Foto: BELGA

De tentoonstelling in het Parijse Les Arts Décoratifs rond de Belgische ontwerper Dries Van Noten heeft op acht maanden tijd 160.000 bezoekers over de vloer gekregen, zo maakte het museum bekend. De expo zal vanaf februari ook te zien zijn in het Antwerpse ModeMuseum.

De tentoonstelling ‘Dries Van Noten, Inspirations’ opende de deuren op 1 maart 2014 en zou aanvankelijk slechts voor zes maanden te bezoeken zijn. Maar omdat de expo zo populair was, besloot het Parijse Les Arts Décoratifs om de expo nog twee maanden te verlengen, tot en met 2 november.

In totaal gingen 160.000 bezoekers kijken naar de verschillende inspiratiebronnen van onze Belgische ontwerper. Niet zoveel minder dan de recordopkomst voor de tentoonstelling ‘Louis Vuitton - Marc Jacobs’ in 2012 die na iets meer dan zes maanden kon afsluiten met 201.000 bezoekers.

Eerder werd al bekendgemaakt dat de tentoonstelling doorreist naar het Antwerpse ModeMuseum, weliswaar in licht gewijzigde vorm. De expo - die op 13 februari de deuren opent - zal op hetzelfde concept worden gebaseerd (de belangrijkste silhouetten uit zijn oeuvre gecombineerd met de inspiratiebronnen van Van Noten), maar zal enigzins anders worden ingevuld.

‘We zullen andere werken leven van Belgische, Nederlandse en Franse collecties’, vertelde de ontwerper toen aan Women’s Wear Daily. ‘We zullen de hele tentoonstelling moeten herzien, maar dat is goed. Zo wordt het ook voor zij die de expo in Parijs hebben gezien de moeite om Antwerpen te bezoeken.’