Brian De Palma vraagt Al Pacino voor remake ‘De Zaak Alzheimer’
Acteur Al Pacino. Foto: Thomas Schulz

Regisseur Brian De Palma en acteur Al Pacino slaan de handen opnieuw in elkaar voor een remake van de Belgische succesthriller ‘De Zaak Alzheimer’. Dat melden diverse Amerikaanse media.

Regisseur Brian De Palma zat ook al achter de camera toen Al Pacino twee iconische rollen op het witte doek toverde, ‘Scarface’ en ‘Carlito’s Way’. Na een lange pauze beslisten de twee zwaargewichten uit de filmwereld om opnieuw samen te werken. Ditmaal werd gekozen voor een remake van de Belgische succesfilm ‘De Zaak Alzheimer’ van regisseur Erik Van Looy.

‘De Zaak Alzheimer’, de Belgische inzending voor de oscars in 2005, vertelt het verhaal van een huurmoordenaar die een netwerk van pedofielen wil oprollen. De huurmoordenaar, in de Belgische film gespeeld door acteur Jan Decleir, moet zich wel haasten want de ziekte alzheimer krijgt hem steeds meer in de greep. Ondertussen zitten hem ook nog eens twee politieagenten, gespeeld door Koen De Bouw en Werner Desmedt, op de hielen.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van misdaadauteur Jef Geeraerts. Andere rollen in de Belgische film werden verzorgd door Jo Demeyere, Tom Van Dyck en Filip Peeters. De remake van Brian De Palma, met ondermeer Al Pacino in één van de hoofdrollen, zou verschijnen onder de naam ‘Retribution’.

Het enthousiasme van de Amerikaanse media moet enigszins getemperd worden. Productiehuis Releativity International heeft de onderhandelingen over de rechten van de film nog maar juist opgestart. Gezien het vroege stadium van de onderhandelingen is het nog niet zeker of 'Retribution' er komt.