Daarom zaten er geen blanke mannen in de New Yorkse ‘Femme de la rue’

Waarom werd de vrouw die in opdracht van een Amerikaanse organisatie 10 uur lang met een camera door New York liep bijna uitsluitend lastig gevallen door zwarten of latino’s? Omdat blanke mannen uit het filmpje werden weggeknipt.

‘Hollaback’, een organisatie die zich inzet tegen het lastigvallen van vrouwen op straat, liet een vrouw 10 uur lang met een camera door de stad lopen. Ze werd, los van alle geknipoog en gefluit, meer dan 100 keer verbaal lastiggevallen. Vooral door latino’s of zwarten.

Regisseur Rob Bliss gaf tijdens een interview op Reddit toe dat heel wat blanke mannen uit het filmpje weggeknipt werden. ‘We hadden heel wat blanke mannen, maar op de een of andere manier zeiden zij hun dingen in het doorlopen, of net buiten beeld’, aldus Bliss.

Volgens Bliss waren er evenveel blanke mannen als latino’s of zwarten die de vrouw iets nariepen. ‘Het is uiteindelijk niet de perfecte representatie van wat die dag gebeurde, maar we moesten werken met het materiaal dat we hadden, en ik denk wel dat we een breed spectrum getoond hebben,’ aldus nog Bliss.