Sterke Berrier loodst Oostende voorbij Westerlo
Frank Berrier (R) Foto: BELGA

Oostende heeft na vijf wedstrijden nog eens kunnen winnen. Tegen Westerlo boekte het in het eigen Albertpark een klinkende 4-0 overwinning en stijgt naar de achtste plaats. Westerlo blijft ondanks een drie op negen toch nog nipt in de top-zes.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Oostende weet weer wat winnen is. Na vijf wedstrijden zonder overwinning kwam seizoensrevelatie Westerlo op bezoek aan de kust. De jongens van Frederic Vanderbiest hadden het in de slotfase niet makkelijk tegen Westerlo, dat aanvallend begon. Ovono stond echter pal op de eerste echte kans in de wedstrijd, aan de overkant zorgde een misverstand tussen Van Langendonck en zijn verdediger bijna voor een eenvoudig doelpunt voor de thuisploeg.

Na twintig minuten lukte Elimani Coulibaly dan toch het eerste doelpunt. De struise spits kopte een doelpunt van Franck Berrier onhoudbaar voorbij keeper Van Langendonck. Oostende na 20 minuten op voorsprong in een kletsnat Albertpark. Westerlo was echter niet aangeslagen en probeerde nog voor de rust de gelijkmaker te scoren, maar de kansen van Koffi en Schuermans werden door keeper Ovono eenvoudig gekeerd.

Het was daarentegen de thuisploeg dat nog voor de rust de voorsprong veiligstelde. Matchwinnaar Berrier trapte vijf minuten voor tijd een vrije trap héérlijk via de onderkant van de lat in de kruising. 2-0, Westerlo tegen de touwen aan de rust.

Coulibaly voelde zich in zijn sas op het natte veld waar fysiek spel natuurlijk de bovenhand had. De Senegalees kreeg kort na de rust een grote kans op de 3-0, maar hij kon zijn kopbal niet kadreren. Westerlo probeerde wel de aansluitingstreffer te scoren, maar was daar niet doelgericht genoeg voor.

Een kwartier voor tijd was het kalf dan helemaal verdronken voor Westerlo. Keeper Van Langendonck miskeek zich op een terugspeelbal en moest een opkomende Canesin onderuit halen in de zestien. Rood voor de onfortuinlijke keeper, Siani trapte de elfmeter voorbij invaller Michael Cordier. Wilmet zorgde tien minuten voor tijd voor de 4-0 eindstand. Coulibaly bewaarde goed het overzicht en legde terug op de middenvelder, die niet meer kon missen. Oostende staat nu achtste met 18 punten, Westerlo staat twee plaatsen hoger met 20 punten.

Opvallend:

Oostende kon voor het eerst in zes matchen nog eens winnen. Marc Coucke vatte het vooraf perfect samen: ‘We hebben even boven ons niveau gespeeld en speelden nu even onder ons niveau.’ Westerlo zakt na een goed seizoensbegin terug naar de zesde plaats en boekt drie op negen.