Watt verlost Standard na flauwe wedstrijd
Tony Watt Foto: Photo News

Tony Watt heeft Standard op de valreep drie punten geschonken op het veld van Cercle Brugge. Een flauwe wedstrijd leek op een 0-0 te eindigen, maar in de 88e minuut maakte Tony Watt er zowaar nog 0-1 van. Standard staat op de negende plaats, Cercle blijft dertiende.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De wedstrijd begon bijzonder rustig, met weinig kansen voor beide ploegen. Er zat te veel afval in het spel, enkel na een bijna-owngoal van Faty schrokken de weinige toeschouwers even op. Het was pas op het half uur dat de eerste grote kans werd opgetekend. De Camargo werd alleen voor keeper Werner gezet, maar de doelman van Cercle pareerde het schot. De bal viel echter in de voeten van Jeff Louis, maar de middenvelder van Standard miste onbegrijpelijk voor een lege doelmond.

Cercle ontsnapte, en kon opgelucht met een 0-0 de rust in. Na de rust liep het wat beter bij de Vereniging, via Wils en Kabananga kreeg het enkele kansen op de openingstreffer. Standard moest noodgedwongen veranderingen doorvoeren in de basiself, nadat Igor De Camargo en Jorge Teixeira geblesseerd naar de kant moesten. Na die wissels verzandde het spel van Standard wat, maar Cercle kon niet profiteren.

Net toen iedereen genoegen leek te nemen met een scoreloos gelijkspel, was daar de ingevallen Watt. De Schot viel na de rust in en was grotendeels onzichtbaar, maar twee minuten voor tijd stond hij toch op de goede plaats. Na geklungel in de Brugse defensie viel de bal voor de voeten van de Schot, die niet twijfelde en de 0-1 staalhard tegen de netten trapte. Cercle kreeg in de toegevoegde tijd nog twee kansen op de gelijkmaker, maar doelman Thuram stond op de goede plaats en redde de drie punten van de Luikenaars.

Cercle verkeerde in een goede mood na de 1-2 overwinning tegen Zulte Waregem en leek vanavond op weg naar een punt tegen een zwak Standard, maar daar kan de Vereniging dus naar fluiten. Een late treffer van Watt laat Cercle met lege handen achter.

Opvallend:

Standard werd veroordeeld tot één wedstrijd achter gesloten deuren spelen na de supportersrellen tegen Zulte Waregem en kon vanavond al merken hoe dat aanvoelt. Het Jan Breydelstadion liep namelijk helemaal niet warm voor de komst van de Rouches.