Opnieuw twee dure wagens van dronken bestuurders verbeurdverklaard
Foto: Audi

De politierechter in Brugge verklaarde gisteren opnieuw twee auto’s verbeurd, eigendom van bestuurders die voor de zoveelste keer zwaar dronken achter het stuur waren betrapt.

In één geval was de inkt van de vorige veroordeling van de bestuurder amper droog. De man reed eind vorig jaar met gedoofde lichten in het stadscentrum van Brugge. Bij controle bleek de man maar liefst 1.72 promille alcohol in zijn bloed te hebben. En dat terwijl hij een maand ervoor al voor de tweede keer was veroordeeld voor rijden onder invloed. De politierechter kon er niet mee lachen, zeker niet toen bleek dat hij met zijn auto naar de rechtbank was gekomen.

‘Ik ben het echt beu. Die mensen gebruiken hun auto eerder als een wapen dan als vervoermiddel. Wel, wapens worden verbeurd verklaard’, sprak de Brugse politierechter Peter Vandamme. De man mocht zijn Nissan Note prompt afgeven en kreeg er een boete en rijverbod bovenop.

Ook een andere man die voor een gelijkaardig geval terechtstond zag zijn auto verbeurdverklaard worden. Bij hem is de straf misschien nog zwaarder, het gaat om een dure Audi A4 ter waarde van 35.000 euro.