Russische hackers op netwerk Witte Huis?
Het Witte Huis Foto: AP

Informatici van het Witte Huis hebben verdachte activiteiten opgemerkt op het netwerk van de Amerikaanse president. Volgens de Washington Post zit de Russische regering achter deze activiteiten.

In de krant vertellen anonieme bronnen dat de voorbije weken hackers inbraken op het presidentiële netwerk in opdracht van de Russische regering.

Een woordvoerder van het Witte Huis zegt dat de ware toedracht van de hacking nog niet is achterhaald maar dat 'de eventuele bedreiging die we hebben opgemerkt op een niet-vertrouwelijk netwerk wordt onderzocht'. 'We nemen elke activiteit van deze aard zeer serieus. Daarom hebben we meteen stappen ondernomen om het geval in te schatten en de activiteit daarna af te zwakken', zei de verantwoordelijke nog.

De informatici van het Witte Huis konden verschillende gebruikers van het netwerk afsluiten. 'Onze computers en ons netwerk werden niet beschadigd, hoewel enkele elementen van ons netwerk geraakt zijn', aldus nog de verantwoordelijke, die niet wou uitweiden over de omvang van de hacking.