Eén minuut gratis internationaal bellen met Google Hangouts
Foto: Google

Google-gebruikers in 25 landen krijgen voortaan één gratis belminuut als ze telefoneren via de Hangouts-app. Ook naar internationale nummers.

Hangouts is al geruime tijd het belangrijkste communicatieplatform van Google - de dienst ging tot vorig jaar door het leven als Google Talk. Gebruikers kunnen er berichten en videoboodschappen uitwisselen, en ook telefoongesprekken voeren via het internet. Dat is op zich niet zo uitzonderlijk, en er zijn tal van gelijkaardige apps en diensten die internettelefonie aanbieden, zoals Skype of Viber.

Maar Google hoopt nu het verschil te kunnen maken door de eerste minuut van een (internationaal) telefoongesprek gratis te geven. Met de desktopapplicatie of de mobiele app van Hangouts wordt het voortaan mogelijk om gratis te bellen naar internationale gsm-nummers of vaste lijnen en snel een bericht door te geven.

Het gesprek wordt evenwel niet afgebroken na die eerste minuut, en om die reden moet er dus ook belkrediet aan de Google-account toegevoegd worden om de gratis belminuut te kunnen gebruiken. De beltarieven van Google Hangouts vindt u hier . Telefoongesprekken naar zowat alle telefoonnummers in de Verenigde Staten en Canada waren eerder al gratis via Hangouts.

De gratis minuut komt er in 25 landen, waaronder ook België en Nederland. Google Hangouts is beschikbaar als aparte app voor desktop , Android en iOS , en is ook op te roepen via de website van Gmail.