Mivb wil abonnementen duurder maken
Foto: BELGA

Het jaarabonnement van de Brusselse vervoersmaatschappij Mivb wordt 21 euro duurder. Dat staat in de begroting die door de raad van bestuur werd goedgekeurd. Ook de prijs van een maandabonnement stijgt met 1 euro. De Brusselse regering moet wel nog haar fiat geven.

De raad van bestuur van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft gisteravond de begroting voor 2015 goedgekeurd. Daarin werd beslist om een tariefverhoging toe te passen. Vooral de prijs van een jaarabonnement stijgt, van 499 naar 520 euro. Ook het maandabonnement wordt iets duurder, dat kost vanaf volgend jaar 50 euro tegenover 49 euro nu. De prijzen van gewone tickets en tienrittenkaarten blijven gelijk.

De nieuwe prijzen moeten wel nog goedgekeurd worden door de Brusselse regering. Marc Debont, woordvoerder van de Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) wijst erop dat de Mivb voor volgend jaar extra inkomsten tegemoet kan zien. ‘Op een jaar tijd is de dotatie van de MIVB met 36 miljoen euro gestegen, van 583,29 miljoen euro naar 619,49 miljoen euro. De begroting voor 2015 houdt geen rekening met eventuele dotaties van Beliris.’