Terreur met Vlaamse schlagers
Foto: BELGA

Met rotte eieren gooien, uitwerpselen van de hond over de haag kieperen, belletje trek, gif aan de voordeur leggen en het koetswerk van de wagen beschadigen.

Dat had Yvonne D. (66) uit Oudenaarde al op haar actief, toen ze met haar ultieme wapen uitpakte: urenlang cd’s van Vlaamse schlagerzangers draaien, met de volumeknop op het maximum. En dat allemaal om haar buren, met wie ze in ruzie ligt, nog meer te treiteren. ‘Het was verschrikkelijk’, zegt Bart Moerman, die met vrouw en vier kinderen naast Yvonne D. woont. ‘Dag en nacht bestookte ze ons met Laura Lynn en Willy Sommers. Mijn kinderen konden er niet van slapen. Meermaals hebben we de politie verwittigd, meermaals is haar muziekinstallatie in beslag genomen. Wat deed madam dan? Ze kocht gewoon een nieuwe. Het stopte nooit. Ik kan u eerlijk zeggen: we kunnen hier geen Vlaamse schlager meer horen.’

De 66-jarige vrouw wordt verdacht van belaging: pesterijen met gif, uitwerpselen van honden, rotte eieren gooien en het nachtenlang afspelen van schlagers. Het parket tilt er zwaar aan, en wil de vrouw een jaar achter de tralies.

Uitspraak eind november.